Wednesday 20 July 2016

Gammal byggnad får nytt liv

En domkraft kan vara en mycket upplyftande medarbetare.
Idag har jag varit med och lyft en gammal byggnad. Eller åtminstone en del av den. Det är spännande att se hur ett hörn liksom svävar i luften med hjälp av två domkrafter. Nu var jag enbart med på ett hörn, så att säga, men det gör inte så mycket. Det visar att det som är gammalt går att förnya och förbättra och på så sätt kan ges nytt liv. Även om det verkar svårt och även om delar är murkna och behöver bytas ut.

Det är inte första gången jag är med och lyfter en byggnad med hjälp av domkraft. Förra gången skedde det i Aneby. Då gällde det bara en liten lekstuga men det byggde på samma princip.

Idag börjar de nya asyllagarna gälla i Sverige. Donald Trump blir nominerade till presidentkandidat för republikanerna i USA och läget i Turkiet ser mörkt ut. För att inte tala om situationen för världens flyktingar, svältande människor i Afrika och terrorismens offer. Listan kan göras längre.


Det är lätt att ge upp och gripas av missmod. Men på samma sätt som en gammal byggnad kan få nytt liv finns det också hopp för mänskligheten. Det kräver arbete, uthållighet och målmedvetenhet. Men det går.

No comments: