Monday 25 June 2012

Tillbakablickar 2

Fredagen i New Orleans tog ett kliv från jazz till latino. Yngsta dottern älskar salsa och inte minst bachata. Hon hade sett ett youtube-klipp från New Orleans, där ett gäng frisörer dansade bachata i sin frisersalong. Vad göra? Jo, ta reda på adressen och åka dit. Jag följde med. Modern ägnade förmiddagen åt besök på jazzmuseum mm. Vi tog lokalbuss och det visade sig vara inte fullt så enkelt. Först och främst fick man tillbaka växeln i form av ett tillgodokvitto!! Bra att ha för den som kanske inte kommer tillbaka till N O i första taget och kanske inte heller tänkta åka buss då. Men vad är väl 4 dollar? (Ca 28 kr!) Vi skulle byta buss, hade vi hört, på ett visst ställe men chauffören hade en annan, bättre idé. Så vi klev av på ett annat ställe, gick över en väg och ställde oss vid en annan busshållplats. Där stod vi ett tag, tills det kom en annan buss en bit därifrån. Denne chaufför stannade vid ett rödljus och tutade på oss. Han undrade vad vi gjorde där.
Bussen har redan gått och det kommer en ny först om en timme.
Så fick vi nya instruktioner och gick iväg till en bussterminal i närheten. Där såg det inte ljusare ut. Bara en buss inne och den skulle åt ett annat håll. Nåväl, för att göra en lång historia något kortare tog vi till sist en taxi sista biten och kom i alla fall fram till frisersalongen. efter att dottern förklarat att hon sett youtube-klippet (som var ca: 7 år gammalt) blev hon i alla fall uppbjuden av en av frisörerna. Musik sattes på och helt plötsligt dansar yngsta dottern bachata med en frisör i New Orleans. Otippat!



Dessutom blev vi erbjudna skjuts tillbaka till hotellet av en annan frisör, som offrade sin lunch på att skjutsa oss, samt ge oss en rejäl sight-seeing-tur i N O. På lördagen kom han dessutom förbi hotellet med några CD-skivor med bachata-musik till dottern och en present till mig. Det visade sig nämligen vara "Fars dag" på söndagen och han tyckte att det skulle uppmärksammas. Äventyr som detta sätter färg på en semesterresa!

1 comment:

elisabet said...

Vad går väl upp emot ett möte med locals?