Wednesday 18 April 2012

Arbetsledare 10

Nu har arbetslaget varit iväg på planeringsdagar på natursköna Korrö i Ronnebyån. Det har varit två intensiva dagar. Några bilder får beskriva mina mycket osorterade intryck direkt efter hemkomsten. Korrö är en fantastisk plats. Har en gång tillhört Växjö stift men nu är det Tingsryds kommun som äger stället. Kanske i någon slags stiftelseform. Det arrenderas av Åsa och Ola som är ett trivsamt par. Min tanke var att vi på väg till Korrö skulle stannat till vid Äspeboda kyrkoruin. Där skulle vi firat mässa. Tanken var att ruinen skulle bli en inramning till eftertanke. Men det var nog inte meningen att vi skulle ha den inramningen. Solen sken vackert vid avresan från Kalmar men när vi närmade oss kyrkoruinen började det ösa ner snöblandat regn. Som upphörde när vi passerat ruinen och anlänt till Korrö. Det blev i stället mässa på övervåningen i Herrgården. Altartavla var några väggtapeter föreställande Jakobs kamp vid Jabboks vad och Jesu kamp i Getsemane. Tänkvärt! En smula besvikelse dock, att det inte gick att vara i den vackra kyrkoruinen. Hur tänkte de människor som lämnade denna kyrkobyggnad för den nybyggda kyrkan i Rävemåla 1877?
Efter morgonmässan och en kopp kaffe såg jag i min mobil att jag fått ett mejl. Det meddelade att jag fått en ny följare på Twitter. Biskopen i Växjö stift. Det kunde inte kommit mer lämpligt! Bra tajmning, biskop Jan-Olof och stort tack!
Resten av de två dagarna blev som medarbetardagar brukar bli. Man hinner inte allt men en del. Processer påbörjas. Särskilt tacksam är jag till min arbetskamrater för all god uppmuntran och vilja att se möjligheter, trots att det finns mycket oklart och frustrerande. Även de kritiska inläggen, som ju måste finnas, var konstruktiva till sin natur. Så bilden av kyrkoruinen var nog inte den bild vi skulle ha. Därför kunde vi inte heller, p g a tidsnöd, besöka den på hemvägen. Något annat som inträffade var dock att brandlarmet gick under lunchen. På 10 minuter var deltidsbrandkåren från närmaste brandsstation 5 km bort (Linneryd) där. Att vara arbetsledare kan ibland kännas som att vara utryckningspersonal. En kollega tog bilden nedan. Även det något att fundera över.

No comments: