Monday 6 June 2011

Jesusmanifestation och arbetslag

Vad har dessa två företeelser med varandra att göra? Förmodligen ganska mycket men idag är det mest tidsfaktorn, som gör att de hamnar i samma rubrik. Det har varit Jesusmanifestation i Kalmar och jag har bjudit hem arbetslaget på sommarfest. Låt mig börja med det första.

Kyrkor i regionen samlades till Jesusmanifestation denna nationaldag. Det var en härlig stämning. Hustrun och jag cyklade ner till sta’n vid halv-elva-tiden. Lämnade nattvardssilver i domkyrkan. Sedan tog vi oss mot tullhamnen. Där var missionsbåten Shalom. På den fanns Voice, en gospelkör från Dörby. På tre andra platser hölls också möten. Sedan gick de fyra mötena, från fyra väderstreck, mot Larmtorget, där det blev lovsångsmöte. (Dessförinnan hade vi som skulle vara med i mässan på Stortorget samlats i domkyrkan för genomgång.) När jag kom till Larmtorget var jag klädd i alba och stola. Dessutom var jag hungrig. Så jag gick in på Subway. Det var kanske en och annan som tyckte det såg märkligt ut, men jag bad om ursäkt att jag gick in i mina arbetskläder och det accepterades. ;-)

Från Larmtorget gick vi till Stortorget. Där ledde biskopen i Växjö mässan och det var en fin stund. Men varm! Jag hittade en liten bit skugga för mitt huvud bakom en högtalare. När jag vid utdelandet stod med Oskar Stålham i ena hörnet av torget slog det mig vad många unga människor det var som kom. Bland dessa var MC-klubben Tribe of Judah. Det sista som hände på mässan var att fyra barn ville gå in i kyrkan. (Jag tror det var för att svalka sig.) De frågade mig, om de fick gå in i kyrkan:
- Får vi gå in i kyrkan?
Ja, så föll orden. Underbart. Fyra barn frågar om de får gå in i kyrkan. Annars är det ju många som går ut ur kyrkan. Men några vill gå in i kyrkan. Några barn. Låt barnen komma till mig, sa Jesus.

När det hela var över vid 2-tiden cyklade jag hem och klockan 5 infann sig stora delar av mitt arbetslag med respektive. Vi var ett 30-tal och det var mycket trevligt. Utan hustrun, tre barn och äldste sonens fickvän hade det inte gått att genomföra. Två vikarier avtackades och vi sjöng och det hölls tal. En sång, som jag ledde var: Så länge skutan kan gå! Kanske inte så genomtänkt, när arbetsledaren sjunger:
Så tag med glädje ditt jobb fast du lider, snart får du vila för eviga tider!
Men jag tror de flesta insåg det komiska. Kyrkoherden avslutade med bön. En fin avslutning på en givande dag. Självklart är Jesus med när arbetslaget har sommarfest.

No comments: