Friday 20 August 2010

Biskopshearing

Vad är det som ska höras? Jo, fem personer, som vid nomineringsvalet i våras fick flest röster och därmed blivit biskopskandidater i Växjö stift, ska höras. Två journalister ska intervjua och ställa frågor. En del av frågorna har allmänheten skickat in. Så även jag! Som ju tillhör allmänheten.
Min fråga handlar om hur biskopskandidaten, i fall den blir valda till biskop, ska förhålla sig till den konflikt som rådde mellan förre biskopen och stiftsstyrelsen. Den som till slut gjorde att biskopen slutade. Tänker biskopskandidaten sopa konflikten under mattan eller ta tag i den?
Det ska bli spännande på flera sätt. Kommer frågan att ställas, undrar jag först och främst. Kommer kandidaterna att svara undvikande eller inte? Kommer de att välja att glömma och gå vidare eller att försöka reda ut det som gått fel? Ja, det kanske kan rapporteras imorgon.
Kl 07.45 går det en buss med glada, käcka kalmarbor från turistbyrån i Kalmar. Enligt uppgift ska det vara ungefär 30 personer. Fika längs vägen och hemkomst efter kl 16.
Vid nomineringsvalet var jag nästan yngst i bussen. Det var tydligt att det är det äldre gardet, som väjer framtidens biskop. Får se hur det blir imorgon.

2 comments:

Gabriel Fjellander said...

Jag kommer också!

Unknown said...

Fick du något svar på din fråga?