Thursday 17 June 2010

Nomineringsval

Nomineringsval. Märkligt på flera sätt. När jag klev i bussen i morse, kl 07.45 var jag näst yngst. Snart fyllda 50. Det är nomineringsval på dagtid, en vanlig veckodag. Bara anställda och äldre åker. Nästan! M a o är det de äldre som beslutar i framtidsfrågorna. Igen!
Efter inledande morgonbön blev det dags för information om formalia och sedan ställdes frågan om det fanns fler nomineringar. Det fanns det ej, så kvar fanns de 12 namn, som varit publicerade på hemsidan. (De var 13 men en drog sig ur i sista stund!)
Nu skulle alla presenteras. Ålder, civilstånd, tjänster, utbildningar, publikationer och förtroendeuppdrag. 4 minuter per kandidat. 48 minuter av sådant som vi redan läst på hemsidan. Inga pläderingar. (Kanske lika väl det). Men det hade varit bra att få veta hur den/de som föreslagit respektive kandidat har tänkt. Vad är det hos kandidaten, som motsvarar sökprofilen? Men någon av presentationerna verkade innehålla skrivningar, som den föreslagen formulerat själv. Besynnerligt! Vid ett tillfälle sa den som presenterade fel namn på den som presenterats och upprepade sedan felsägningen. Inte så imponerande!

Sedan fick vi en påse med en baguette, äpple, dricka och kexchoklad. Därefter röstning och så dags för hemfärd. Jag fick lift av en betydligt yngre elektor, som kom från ett annat pastorat i närheten av Kalmar. Gick fortare och det blev en stunds trevligt samtal.

Nu väntar vi med spänning på resultatet!

No comments: