Sunday 7 March 2010

Avregleringar suger fett!

... man blir så trött! Idag har vi ledigt hustrun och jag. Vi ska gå i högmässan ikväll, så ganska mycket tid uppstod. Framför Vasaloppet strök jag tvätt. Vi har ätit lunch. När vi nu ändå var lediga och hade tid enades vi om att äntligen titta igenom två eftersatta områden i vårt gemensamma liv. Pensionerna och el-avtal. Vi anar att vi sparar helt fel till pensionerna och har fel slags avtal när det gäller elen. Någon annan tjänar pengar på vår dumhet.

Någon annan har avreglerat, så man kan kräkas. Det är ett sån't virrvarr av elbolag, olika priser, olika avtal, olika allting. Jag tycker jag är hyggligt normalbegåvad men jag fattar noll. Och orkar ännu mindre. Jag skulle behövt Vasaloppsåkarnas uthållighet och förmåga att ladda om. Jag pallar inte!

Förmodligen är det ingen bra tid att binda elpriset, så vi får ligga kvar på dyrt. Trots kundkraft och elskling.se! Någon annan gång kanske vi orkar.

Pensionerna ska vi ta med banken när vi ska sätta om huslånen.

Vem tjänar på denna enorma valfrihet? Kunde man inte bara få göra av med lämpligt antal kwh och betala för dem? Blir det för dyrt är det bästa att dra ner på förbrukningen! Solklart!

Pensionerna kunde också fungera så att man arbetar och gör så gott man kan. Alla ska få äta sig mätta på sin ålders höst. (Fast jag vet att alla systrar och bröder i vår värld inte får det. Jag vet och jag har egentligen inget att klaga över. Men jag tror inte att dessa medmänniskor får det bättre av avregleringen utan några andra, som redan kan äta sig mätta.)

Suck!

2 comments:

Gerthie said...

Aj, aj aj. Du är redan smal som en pinne! Gå med i Villaägarnas Riksförbund så får du rabatter, som de har förhandlat fram. Vi fick ett kanonavtal för den här vintern och hoppas, att de lyckas lika bra nästa vinter.
Pension, smid medan järnet är varmt och kuvertet lyser orange.

Råg-Rut said...

Jag vågar inte berätta vad jag trodde att det stod i rubriken vid första anblicken. Kanske jag berättar det för Kristina någon gång...