Wednesday 27 January 2010

Annorlunda arbetsupgift

Idag hade vi storkollegium. All personal i pastoratet samlas en onsdagmorgon i månaden. Knappt. Frukost. Något att lyssna på. Idag var vi på IKEA. Jag cyklade dit. Men vägen var avstängd utanför det som ska bli den nya arenan i Kalmar. Cykla tillbaka och ta en mega-omväg? Eller cykla ner på E-22:an? Tja, efter ett tag på motorvägen insåg jag at det nog var bäst att kliva av, bära cykeln och korsa ett dike, byggarbetsplatsen och så småningom komma fram till varuhuset. Ska aldrig göra om det. Lovar! Men det var faktiskt inga bilar just när jag cyklade där.

IKEA. Det är nästan som en familj. Ingvar. Vilken mysfarbror. Nåja, det var i alla fall kul att träffa varuhuschefen och personalchefen i gula sweat-shirts, precis som övriga anställda. Men kanske är inte allt så mysigt som det verkade.

Alltid kan man dock lära sig något och vi blev trevligt bemötta. Dessutom kan vi alltid vända frågan inåt och fundera över vår egen arbetsmiljö. Så det är intressant att mötas och kanske lära av varandra.

Men vad händer när inte Ingvar finns längre?

No comments: