Tuesday 20 January 2009

Freden dröjer!

Det är vapenvila i Gaza! Den är bräcklig. Mycket bräcklig. Israels soldater ska vara ute i tid för Obama att bli president. Det känns cyniskt, att det ena ska ha med det att andra att göra. Är kriget bara propaganda?
Det är så många som har dolda agendor (ibland illa dolda). Som vid demonstrationen på Larmtorget i lördags. De som arrangerade var också upprörda över plakatet med hakkorset på. Det var någon som smugit sig in och tydligen ville sabotera. Så får alla lida för någons tilltag. De som arrangerat demonstrationerna i Kalmar har varit en grupp Palestinier. Nasim Malik har hjälp till. Vad jag förstår vill de alla ha fred i området. För alla som bor där! Det känns viktigt att det är så!
Jag lyssnade på Håkan Sandvik för flera år sedan. Präst i Svenska kyrkan, som arbetat bl a på Västbanken. Han sa då att hans sympatier finns både hos Palestina och Israel men hans hjärta kan inte delas. Han gav sitt stöd till Palestienierna, eftersom de är den svagare parten. Så ser jag det också.
Men jag tror att en tvåstatslösning är det bästa i nuläget. Men då måste det vara rättvist. Det är det inte som det ser ut i nuläget. Först när det råder rättvisa kan det blir fred. Fram till dess i bästa fall vapenvila!

No comments: