Friday 14 November 2008

Tågförsening

Åkte från Örebro igår. Till Flen. Det tar kanske 1 ½ timme. I vanliga fall! Men nu var tåget mellan Örebro och Hallsberg försenat. Så det tåg jag skulle med från Hallsberg hann gå. Därför satte SJ in en buss. Det dröjde innan den kom. Chauffören hittade inte så bra. När vi kom till Flen efter ca: 3 timmar, frågade han om någon hittade till stationen. Svar nej! Då fick han kliva av och hämta en karta vid infarten.
Varför berättar jag detta? Jo, världen gick inte under för det. Jag missade lite trevlig tid med min vän Sven. Men vi skulle ändå ha kvällen ihop. De som skulle till Skavsta fick åka taxi, eftersom deras flygbuss från Flen hade hunnit gå.
KAn det vara så att SJ gör allt de kan för att korta ner restiden och så blir hela systemet extremt känsligt och drar med sig ökade kostnader och större förseningar?
Vore det inte bättre med lite lugnare tempo och därmed lite marginal för det oförutsedda?
Jag kom i alla fall fram. Vi åkte till Katrineholm, som jag passerat på vägen till Flen, där jag pratade lite om försoning och sedan tillbaka till Flen.
Nu är jag hemma i Kalmar och hit gick alla tåg (Flen-Norrköping, Norrköping-Alvesta, Alvesta-Kalmar) som klockan. I Alvesta klev jag av X 2000 och gick 2 meter över perrongen direkt in i Öresundståget. Så smidigt!
Det är ändå något visst med tåg!

No comments: